El documental, escrit i realitzat pel crític musical Jordi González Castelló, és un homenatge a la música i una celebració al seu valor social i cultural. La música és, sens dubte, un llegat del qual hem de tindre cura. “Una música que sigui capaç d’entretenir-nos i encendre’ns una llum és quelcom més que un simple entreteniment”, diu Santiago Auseron, “ens està obrint una porta que ens comunica amb el passat immemorial i aquest fil és el que permet concebre el futur amb una mica d’il·lusió”. “Les formes d’entreteniment han de tindre aquesta capacitat d’inserció en el profund de la vida quotidiana, només llavors adquireixen la seva veritable dimensió” “Si no hi ha un oci regenerador la societat no és creativa i tendeix a acceptar la submissió”
Però la música i els seus canals de difusió han canviat molt en els últims anys, i Con la Música a otra parte ens adverteix de com la digitalització ha canviat la nostra manera de gaudir-ne. El documental reflexiona sobre les conseqüències del nou model digital i tot el que hem perdut pel camí, així com de la nova situació i l’actual crisi del sector “discogràfic”. Amb entrevistes i actuacions en directe de Santiago Auserón, Quimi Portet, Chicuelo, Cabo San Roque i Morfi Grey, i la participació de Gay Mercader, Najwa Nimri, Santi Carrillo, Antonio Narváez, Nuria Ghia, i Jordi Castelló, entre d’altres.
El documental, que encara no s’havia vist ni en cinema, ni en TV, va ser una estrena de Visions documentals. En el col·loqui posterior vam comptar amb la presència del seu director i guionista, Jordi González Castelló i amb alguns dels seus participants.

Fitxa tècnica

Títol: Con la Música a otra parte
Guió i direcció: Jordi González
Producció: Eliana Hoyos i Jordi González
Adreça de Fotografia: Cristian Reyes
Edició: Toti Beach
Idioma: Castellà
Any: 2014

Tràiler