A Visions documentals sempre hem tractat de programar documentals que abordessin des de diferents punts de vista el fenomen contracultural a casa nostra perquè entenem que la importància de aquests corrents alternatius no sempre ha estat degudament reconeguda. Al nostre entendre el més essencial d’aquest moviment transversal va ser l’intent de transformar la consciència de l’individu, i el detonant d’aquesta transformació interior varen ser en gran mesura les drogues, d’aquí les dificultats que ha trobat sempre el relat del fenomen contracultural. La influència actual d’aquest moviment és tanta, que costa creure que moltes de les seves propostes, avui plenament integrades, fa tan sols 50 anys gairebé no existien. Però hi ha un altra cosa que sovint ha planejat sobre la cultura de la droga dels 60 i 70 i és el maleïdisme i una certa pulsió autodestructiva. “Em destrueixo per saber que soc jo i no tots ells” deia Artaud.
Pepe Sales, artista polifacètic (cantant, escriptor, pintor, poeta), víctima -com tants d’altres- de la SIDA, més enllà de la seva imaginativa i transgressora obra esdevé un cas paradigmàtic d’aquest antiheroi maleït.
D’Amor i Droga. Pobres, pobres que els donguin pel cul, realitzat per Albert Pla, Lulú Martorell, Judith Farrés i Toti Rovira li ret un merescut homenatge.
Vam comptar amb la presència de la Lulú Martorell, guionista i codirectora que va presentar el documental i posteriorment, va entaular un col·loqui amb el públic assistent.
Amb aquest documental arribem al final d’aquesta temporada, el proper 8 de setembre iniciarem la quarta temporada amb nous documentals i esperem continuar gaudint de la vostra companyia. Visions documentals volen agrair a tots els qui ens heu fet costat amb la vostra assistència, sense vosaltres aquesta iniciativa no hagués estat possible.
En nom dels Cinemes Girona i en el meu propi: Gràcies!

Martí Sans

Fitxa tècnica

Títol: D’Amor i Droga. Pobres, pobres que els donguin pel cul
Direcció: Albert Pla, Lulu Martorell, Judith Farrés i Toti Rovira
Producció executiva: Morrosko Vila-San-Juan
Guió: Lulu Martorell
Edició: Toti Rovira
Música: Pepe Sales
Idioma: Català
Any: 2007

Tràiler