Un dels objectius de Visions documentals, des de l’inici, ha estat mostrar aquells treballs que, tot i ser propostes molt notables, no han tingut prou o fins i tot cap difusió. Per això enguany hem volgut dedicar un dels nostres passis a mostrar alguns dels documentals que es fan cada any a les escoles audiovisuals de casa nostra, com a treballs de curs dels alumnes. Alguns d’aquests documentals, que no es veuen mai fora de l’àmbit escolar, són esplèndids, tant per la seva factura com per la gosadia dels temes que aborden. Des de Visions vam voler mostrar-ne alguns i vam seleccionar cinc de cinc escoles, tant de cicles formatius de grau superior (Santa Eulàlia, La Mercè, EMAV) com de grau universitari (Comunicació Audiovisual UB i Blanquerna), són:

Immersions: Documental sobre la profesió d’estàtua humana, una professió o una opció de vida inspirada en l’art? Els seus protagonistes reflexionen sobre el fet de mostrar el seu art en plena Rambla de Barcelona.

Fitxa tècnica
Escola: IES SANTA EULÀLIA
Equip tècnic: Elisabet P. Venque, Olga Puig, Tina Riera i Marina Cazorla
Any: 2014
Durada: 14 min.


Mar de Fons: Sis mariners de Sant Carles de la Ràpita salpen a la mar dia rere dia i s’entreguen amb cos i ànima a la seva professió. Sis històries, sis vides, un ofici.

Fitxa tècnica
Escola: BLANQUERNA
Director: Ariadna Rodríguez
Producció: Javier Rodes
Imatge i so: Nacho Amela
Any: 2014
Durada: 16 min.


La Bola: “La bola de cristal”, va ser un programa infantil emès a TVE de 1984 a 1988. El programa, reflectia el canvi sociopolític que va suposar la transició política i l’explosió cultural i musical de la movida madrilenya, sortint-se de la norma marcada pels programes infantils de l’època i apostant per tractar els nens com a persones adultes.

Fitxa tècnica
Escola: INS LA MERCÈ
Producció: Beatriz Díaz, Núria Durà, Lidia López i Estefanía
Imatge: Elisabeth Farrés, Joan Gosa i Susana Sánchez
So: Fran Ibern, Luís J. Jiménez i Xavi Lizárraga
Any: 2004
Durada: 14 min.


Kontraudiro: Kontraudiro, un documental que vol deixar de banda els estereotips i els convencionalismes més estesos de catalunya i centrar-se en els aspectes menys coneguts. L’objectiu és donar una visió contrastada de les realitats socials, ètniques i religioses del país.

Fitxa tècnica
Escola: EMAV
Direcció: Erol Ireli
Direcció de producció: Arantxa Fernández
Cap de producció: Xavi Saborit
Ajudant de producció: Javi Honorato i Patricia García
Direcció de fotografia: Marc Forradellas i Cristina Claramunt
Muntatge: Marc Forradellas, Marta Davi, Xabier García i Cristina Claramunt
Etalonatge: Cristina Claramunt
Composició i direcció musical: Erol Ireli
Operador de càmera: Marc Forradellas, Cristina Claramunt, Eva Colomina, Xabier García i Marta Davi
Tècnic timelapse: Xabier García, Marc Forradellas i Eva Colomina
Grafisme: Eva Colomina
Auxiliar de rodatge: Gemma Pinadell i Sara Martos
Any: 2013
Durada: 24 min.


Trance: Un retrat original de l’experiència d’una persona que es guanya el sou en un escorxador, la seva lluita interior constant ens fa reflexionar sobre la nostra relació amb els animals.

Fitxa tècnica
Escola: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL UB
Direcció: Lorena Arroyo Usero
Any: 2015
Durada: 5 min.

Tràiler