Fidels a la nostra voluntat de mostrar aquells treballs que, sent notables, no en tenen prou o fins i tot cap difusió, i després de la bona acollida que vam tenir la temporada passada, vam tornar a programar “El documental a l’escola”. Aquest any vam seleccionar 5 documentals realitzats per alumnes de: INS La Mercè, EMAV, Comunicació Audiovisual UB, Blanquerna i INS Santa Eulàlia. Una selecció que tant per les temàtiques tractades com per la qualitat tècnica i narrativa, segur que no et decebrà. Feu-la aquí la selecció esmentada:


Word is Bond: “Síndrome de Sherwod” és un col·lectiu de Hip Hop sorgit dels marges de la ciutat. Compromesos socialment i autodefinits com a antifeixistes, denunciïn, a través del rap –un dels corrents poètics més combatius de finals del S. XX-, les injustícies socials del seu entorn.

Fitxa tècnica
Escola: IES SANTA EULÀLIA
Producció: Saitons Films
Direcció: Raúl Mora
Guió: Pau Cabeza
Camara: Alberto Álbarez, Pau Cabeza, Jordi Montserrat i Raúl Mora
So: Jordi Montserrat
Any: 2016
Durada: 15:16 min.


La memòria de l’Orgull: Avui dia els drets dels homosexuals, transsexuals, bisexuals, etc. estan protegits per la nostra legislació. Però no sempre va ser així. El franquisme perseguia durament els “diferents”, i només amb una lluita constant del moviment LGTB s’ha pogut conquerir l’estatus actual.

Fitxa tècnica
Escola: INS LA MERCÈ
Producció: Violeta Borrell, Alberto Espín i María López
Direcció: Raúl Mora
Guió: Pau Cabeza
Animacions 3D: Cristina Cepero, Paula Cuenca i Yaiza Espigares
Músca: Samuel Cañizares i Ainoa Muñoz
Any: 2015
Durada: 10:27 min.


Eterna promesa: Quan s’acosta el 20 de gener –dia de Sant Sebastià– el poble de Tossa de Mar està preparat per complir, un any més, una tradició que té més de 600 anys: “El pelegrí”. Cosa que sobrepassa les creences religioses i sorprèn per l’enorme emoció i passió que concita en els qui hi participin.

Fitxa tècnica
Escola: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL UB
Producció: Pol Fàbregas i Marco Emiliani
Direcció: Marco Emiliani
Direcció fotografia: Nil Santané
Direcció creativa: Pol Fàbregas
Edició: Marco Emiliani
Música: Nicanor Coris
Any: 2016
Durada: 34:55 min.


Art Stigma: Rituals d’iniciació, cerimònies religioses, marques d’esclavatge i vergonya, art o estigma. Els tatuatges estan de moda, però al llarg de la història, depenent del temps i la cultura, han merescut valoracions molt diferents. Són avui encara un estigma?

Fitxa tècnica
Escola: EMAV
Producció: Francisco Rosair, Rebeca Esteve, Yannick Serra i
Direcció: Sandra Díaz-Benito
Direcció fotografia: Sara Arroyo
Camara: Daniela Tomé i Mar Perálvarez
So: Erik Ronquillo
Any: 2015
Durada: 21:20 min.


Mamà, sempre: Avui dia s’accepta la diversitat sexual i hem après a conviure amb diverses maneres d’entendre la vida, la sexualitat i la família, però ser “trans.” no sempre és fàcil. Un íntim i picador retratat de la transsexualitat i les seues conseqüències familiars.
Després de la projecció, els autors dels documentals i els seus professors entaularan un col·loqui amb el públic assistent sobre els treballs presentats i sobre el futur del documental en l’ensenyament audiovisual al nostre país.

Fitxa tècnica
Escola: BLANQUERNA
Direcció i guió: Dana Natera
Producció i edició: Gina Forasté
Direcció fotografia: Laia Canadell
So: Nabil Gironés
Any: 2016
Durada: 19:58 min.

Tràiler