Aquest dimarts 8 de setembre iniciem la 4a temporada de Visions documentals. Us agraïm a tots els que amb la vostra assistència heu fet possible que hi arribem, i també als Cinemes Girona per apostar per nosaltres i pel documental.
La temporada passada vàrem començar amb Entre el Cel i la Terra, sobre la lluita per preservar els aiguamolls de l’Empordà i aquesta ho volem fer amb Els Límits de la Costa Brava, una reflexió i alhora una denúncia de la degradació del nostre litoral.
Molts de vosaltres hi haureu estat durant les vacances d’estiu i ho coneixeu prou bé. El turisme és un fenomen característic de la civilització actual, un fenomen amb un gran potencial de transformació del paisatge: produeix riquesa però alhora destrueix i degrada, convertint-se en una arma de destrucció massiva, virulenta i irreversible. El turisme trenca les relacions tradicionals substituint-les per relacions només mercantils, seguint un model de risc mínim i guany immediat, el profit és l’únic objectiu d’una construcció depredadora, les poblacions perden perfil i es tendeix a la urbanificació del territori. El turisme destrueix allò que busca.
La Costa Brava ha passat de ser un paratge idíl·lic a degradat. Hem de posar límits? Fins on hem de créixer? Hi som a temps? El creixement ha de tenir un límit, no es pot mesurar per quantitat de territori construït. Un desenvolupament que no és sostenible no és desenvolupament.

Martí Sans

Fitxa tècnica

Títol: Els Límits de la Costa Brava
Direcció: Antoni Martí
Producció: Video Play Serveis
Guió: Joan Martí
Música: Joan Asin
Idioma: Català
Any: 2003

Tràiler