El documental ens endinsa en la història del grup musical Lone Star des de la perspectiva de la creació recentment de Lone Star Revisited, una banda integrada per alguns dels músics originals de la mítica banda de rock que els anys 60 i 70 van marcar el camí a molts dels rockers posteriors.
Creada a finals dels 50 per Pere Gené, Lone Star va introduir a casa nostre la música nord-americana i anglesa del moment versionant un munt de temes i component de propis com els exitosos “Mi calle” i “Adelante”.
A l’actual banda hi continuen els històrics Sebastià Sospedra i Jerónimo Martínez que expliquen com van ser els inicis del grup i que és el que volen fer ara.
Lone Star, la estrella que marcó el camino explica a través de les persones que ho van viure què representava fer aquesta mena de música en ple franquisme, en una societat tancada al que passava més enllà de les seves fronteres.
Amb documents sonors i visuals representatius de l’època i el testimoni de músics com Loquillo, Miguel Ríos, Teddy Bautista, el productor Gay Mercader, el periodista Miquel Àngel Casas, el biògraf del grup, Ezequiel Moreno, o antics components de Lone Star com Joan Miró i Enrique López, es va resseguint la trajectòria vital i musical d’un grup al qual molts consideren que no s’ha fet justícia.
En la presentació i el col·loqui posterior, a més de la presència del director Marcel Cifré vam comptar amb dos dels components històrics del grup: Sebastià Sospedra i Jerónimo Martínez.

Fitxa tècnica

Títol: Lone Star, la estrella que marcó el camino
Realitzador: Marcel Cifré i Raúl Roda
Guió: Marcel Cifré i Raúl Roda
Direcció de producció: Julia Cobo
Director de fotografia: Raúl Roda
Idioma: Català/ Castellà
Any: 2013

Tràiler