El dimarts 1 de juliol, Visions Documentals va celebrar el final de la seva segona temporada i ho va fer amb un documental sobre un personatge d’excepció, l’Albert Casals.
La vida de l’Albert no ha estat gens fàcil. Als cinc anys pateix una leucèmia que el situa a les portes de la mort. Les fortíssimes sessions de quimioteràpia l’hi salven la vida, però perd la sensibilitat de les cames i des de llavors es mou amb cadira de rodes. A pesar d’aquestes dificultats, o precisament gràcies a elles, l’Albert encara la vida amb un optimisme sorprenent. Un optimisme i una voluntat que fan possible el seu somni: viatjar per tot el món sense diners, sense companyia i sense equipatge.
Món petit, mostra el seu repte més ambiciós: arribar exactament al punt més allunyat del planeta. Mesclant les tècniques d’autofilmació amb els mètodes tradicionals del gènere documental coneixerem qui és aquest noi, la seva història d’amor, la seva filosofia de vida i la manera d’educar del seus pares. Veurem com l’Albert i la seva xicota Anna van des de Barcelona fins a un remot far de Nova Zelanda. O com fracassen en l’intent. El recorregut pot ser considerat una bogeria, un romanç o una epopeia. O potser una mica de cada.
Un testimoni veritablement excepcional sobre el triomf de la voluntat i el coratge enfront de les adversitats de la vida.
Després de la projecció i com a cloenda de la temporada, vam servir una copa de cava i un pica-pica, gentilesa de Catering Hepburn.
Visions Documentals vol agrair a tots els qui ens heu donat suport amb la vostra assistència, sense vosaltres aquesta iniciativa no hagués estat possible. El proper 2 de setembre iniciarem la tercera temporada amb nous documentals i un cop més, volem agrair-vos el fet d’haver gaudit de la vostra companyia.
En nom de l’espai ST3 i en el meu propi: Gràcies!

Martí Sans

Fitxa tècnica

Títol: Món petit
Direcció: Marcel Barrena
Producció: Víctor Coreal, Adrià Cuatresases i Oriol Maymo
Guió: Marcel Barrena, Víctor Coreal i Adrià Cuatrecases
Fotografia: Albert Serradó i Víctor Torija
Muntatge: Marcel Barrena, Domi Parra, Luís Rico i Víctor Torija
Música: Pau Vallvé, Cannonball Sound i Nous Ulls
Any: 2013

Tráiler