El documental recull el concert homenatge a Oriol Perucho que es va fer a la Sala Apolo el 6 de novembre del 2017.
Perucho, que havia mort feia un any, va ser un dels referents clau de les avantguardes musicals de casa nostra. Fins i tot la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació. Des que el 1969 va crear la mítica banda Perucho’s, que juntament amb Baf, van ser els introductors del Free jazz a casa nostra, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d’improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant nous per explorar. Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l’escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisès, Moisès, Bel Canto Orchestra d’en Pascal Comelade, Les Anciens, Esquers Enric, Mil Pessetes, etc. A més va gravar tres discos en solitari: “Va insultar, el van multar i va deixar de menjar” (1992) “Zaping CD” (1994) i “Així passen 45 minuts” (1998) en què va col·laborar amb un gran nombre de músics amics i on va plasmar el seu univers més personal.
El concert va ser un tribut emotiu a aquest músic tan singular. Durant una hora i mitja van desfilar per l’escenari de l’Apolo amics i companys musicals de Perucho, interpretant la seva música. El pes del concert va recaure a la banda, formada per a l’ocasió, Escamot Voll-Inga (Eduard Altaba, Enric Cervera, Saki Guillem, Nèstor Munt, Jordi Nico, Pep Pasqual, Oriol Pons de Vall Ginger, Quico Samsó, Ramon Solé , Martí Soler, Rafael Saragossa “Zarita”), però també es van sumar formacions mítiques com: Moisès, Moisès (Jordi Golmayo, Pep Pasqual, David Soler), Bel Canto Orchestra (Roger Atrofe, Enric Casassas, Pascal Comelade, Gat, Pierre Bastien, Oriol Luna, Pep Pascual) i els cantants Pau Riba i Anna Subirana, i també formacions actuals que segueixen els corrents experimentals iniciats els primers anys 70: BEC (Pierre Bastien, Joan Crek, Eli Gras), Cap San Roque (Roger Aixut, Oriol Lluna, Pepe Segui, Laia Torrent), Mil Cògots (Roger Atrofe, Hara Kraan, Oriol Lluna, Panotxa), i ballarina Sònia Sánchez.
Una ocasió única i difícilment repetible de veure a dalt de l’escenari 29 músics de l’escena musical alternativa iniciada als anys 70.
Després del documental, una versió reduïda dels Escamot Voll-Inga, formada per Eduard Altaba (sota elèctric), Saki Guillem (teclats i veu), Nèstor Munt (trompeta), Jordi Nico (saxo soprano), Quico Samsó (bateria) i Oriol Pons de Vall “Ginger” (veu) tancaran la vetllada, interpretant alguna de les peces del concert.

Fitxa tècnica

Títol: Concert homenatge a Oriol Perucho
Direcció: Josep M. Jordana i Martí Sans
Producció: Altervideo i Habitual Video Team
Càmera: Lis Costa i Josep M. Jordana
Edició: Josep M. Jordana
Any: 2018
Durada: 78’

Tràiler