Robert Llimós és un dels artistes plàstics més destacats dels darrers anys. Vinculat a les avantguardes sorgides al nostre país a finals dels anys 60, va ser un dels artistes catalans que es van instal·lar al SoHo de Nova York a principis dels 70, com vam poder comprovar al documental de l’abril passat: ” Els Karamazoff”. Ha rebut diversos premis, entre ells el Premi Nacional de Belles Arts de la Generalitat.
Als 65 anys, Llimós viu una experiència insòlita: mentre dibuixa a la platja de Fortaleza, al Brasil, veu un ovni entre la boira. Durant dues hores i mitja visita el vaixell, no sap si físicament o telepàticament. Arran d’aquesta trobada extraordinària i també de la dolorosa experiència de la mort sobtada del seu únic fill, la seva vida canvia radicalment i, com no podia ser d’altra manera, també ho fa la seva obra. Pinta allò que ha vist i la conseqüència és la marginació i el rebuig tant del mercat de l’art com del món cultural. No és estrany escoltar històries d’aquest tipus d’experiència, però si ve d’un artista com Llimós, amb una trajectòria sòlida. Sap el que està en joc, la profunda solitud a la qual està submergit, però tot i això continua pintant allò que l’ha marcat profundament, sent fidel a ell mateix, malgrat l’èxit o el fracàs que això li suposi.
A l’estrena del seu documental “Ovnis al barri” José Antonio Espinosa coneix Robert Llimós i junts decideixen embarcar-se en aquest modest i alhora fantàstic documental que, no cal dir-ho, ha estat rebutjat per totes les televisions. Massa sovint a l’ortodòxia cultural, i més en un país tan petit com el nostre, se li concedeix el dret a rebutjar a qui s’atreveixi a treure els peus del plat, dient allò que no li correspon. Per això, fidels al lema de mostrar allò que té poca visibilitat, vam presentar aquest treball que, posteriorment, va generar un debat estimulant tant amb el seu director i guionista, José Antonio López Espinosa, com, molt especialment, amb el seu protagonista, Robert Llimós, que ens va acompanyar en la presentació i el posterior col·loqui.

Fitxa tècnica

Títol: Robert Llimós. Art i ovnis
Guió i direcció: José Antonio López Espinosa
Producció: JJ Sheridan Produccions
Cambra i edició: José Antonio López Espinosa
Música: José Luis Martínez
Any: 2016
Durada: 74’

Tràiler