El cinema documental continua sent un gènere en alça. El festival DOCS Barcelona de 2013 va registrar un increment del 40% d’espectadors i èxits recents com el de Searching for Sugar Man així ho demostren.
Sembla que les propostes més innovadores i reeixides del cinema de ficció es donin entorn de les series televisives, mentre que el documental s’aferma a les sales de cinema, i mostra una creixent vitalitat.
Des de Visions Documentals volíem continuar mostrant-vos el treball dels documentalistes de casa nostra, i ho fèiem reivindicant el format del cine fòrum: participació, reflexió i debat.
Agrair-vos la vostra fidelitat a tots els que ens heu seguit fins aquí, encoratjant-nos a continuar amb el projecte, i prometem una temporada plena de propostes interessants i alguna sorpresa.
Sinaia, más allá del océano és la història del primer viatge a l’exili mexicà després de la Guerra Civil espanyola explicada pels seus protagonistes. Joan Lopez Lloret, del que vàrem poder veure a la temporada passada Diumenge a les Cinc, ens explica la història a través d’una narració ben tramada, com es habitual en aquest experimentat i prolífic documentalista.
A petició d’alguns de vosaltres, aquesta 2a temporada vam retardar l’hora de projecció: la presentació de la pel·lícula va ser a les 20:00h i l’inici de la projecció a les 20:15h.
Gràcies pel vostre suport!

Martí Sans

Fitxa tècnica

Títol: Sinaia, más allá del océano
Direcció: Joan López Lloret
Guió: Joan López Lloret
Fotografia: Joan López Lloret
Música: Marçal Cervera
Producció: Batabat Produccions, La Maroma Produccions, Onze TV Mexico, Televisió de Galícia (TVG). Distribuïdora: Televisió de Galícia (TVG)
Any: 2012
Durada: 76 min.

Tráiler