Oriol Perucho és un dels referents clau de les avantguardes musicals que es van iniciar a la nostra casa en els anys 70. Però l’aportació de Perucho no es limita al seu paper de pioner d’aquestes avantguardes, sinó que fins a la seva mort va estar compromès amb la innovació i l’experimentació.
Des que en 1970 va crear la mítica banda Perucho ‘s, que juntament amb Baf, van ser els introductors del Free jazz al nostre país, no va parar de tocar la bateria, de compondre i d’improvisar, sempre rebutjant els camins fàcils i buscant-se altres nous per explorar. Va passar per diverses bandes, algunes de culte per a l’escena musical més avantguardista, com Tropopausa, Koniec, Moisés, Moisés, La Bel Canto Orchestra de Pascal Comelade, Les Anciens, Cebos Enrique, Mil Pesetas, etc. A més grava tres discos en solitari: “Insultó, le multaron y dejó de comer” (1992) “Zaping CD” (1994) y “Así pasan 45 minutos” (1998) en els quals va col·laborar ​​amb un gran nombre de músics amics i on va plasmar el seu univers més personal.
Aquest documental de Martí Sans repassa la seva trajectòria vital i artística a través de peces inèdites de concerts i assajos i d’entrevistes amb els músics, que van tocar amb ell: Martí Soler, Oriol Pons de Vall “Ginger”, Jaume Martin, Enric Cervera, Ramon Solé, Eduard Altaba, Xavier Maristany, Pepino Pascual, Gat, Roger Fortea, Roger Aixut y Laia Torrents y el blogger Jack Torrance.

Fitxa tècnica

Títol: Oriol Perucho in memoriam
Entrevistes: Antoni Nogueras i Martí Sans
Edició: Antoni Nogueras; Jesús Lluc; Marcel Cifré i Martí Sans
Revisió so: Albert Guitart
Guió i direcció: Martí Sans
Producció: Altervideo
Any: 2017
Durada: 50:30 min.

Poster